San investmens zakupac plaža na Svetom Nikoli

Bez autora
Apr 22 2010

Zakupac tri atraktivne plaže na ostrvu Sveti Nikola je kompanija San investments iz Podgorice, koja se vodi kao vlasnik zemlje u zaleđu, odlučila je stručna komisija Morskog dobra. Tender je raspisan za zakup najveće plaže popularnih Havaja, duge 500 metara, označene kao prirodno kupalište, koja je data za simboličnu cijenu od hiljadu eura, koliko iznosi i zakupnina za manju plažu od 170 metara. Mala plaža, pored crkvice, zakupljena je po početnoj cijeni od oko 4,76 hiljada eura. Tri plaže, ukupne dužine 800 metara, bile su na licitaciji, a preče pravo na njih imali su vlasnici zemlje u zaleđu. Kako bi ostvarila to pravo, kompanija San investments, čiji je direktor Angelina Savović, a osnivač Velo Business Service LTD, sa sjedištem na britanskim Djevičanskim ostrvima, dala je Morskom dobru na uvid posjedovni list da je vlasnik zemlje na atraktivnom dijelu ostrva.

San investmens zakupac plaža na Svetom NikoliZakupac tri atraktivne plaže na ostrvu Sveti Nikola je kompanija San investments iz Podgorice, koja se vodi kao vlasnik zemlje u zaleđu, odlučila je stručna komisija Morskog dobra.

Tender je raspisan za zakup najveće plaže popularnih Havaja, duge 500 metara, označene kao prirodno kupalište, koja je data za simboličnu cijenu od hiljadu eura, koliko iznosi i zakupnina za manju plažu od 170 metara, pišu Vijesti. Mala plaža, pored crkvice, zakupljena je po početnoj cijeni od oko 4,76 hiljada eura. Tri plaže, ukupne dužine 800 metara, bile su na licitaciji, a preče pravo na njih imali su vlasnici zemlje u zaleđu.

Kako bi ostvarila to pravo, kompanija San investments, čiji je direktor Angelina Savović, a osnivač Velo Business Service LTD, sa sjedištem na britanskim Djevičanskim ostrvima, dala je Morskom dobru na uvid posjedovni list da je vlasnik zemlje na atraktivnom dijelu ostrva.

Taj dio ostrva nekada je pripadao Beograđaninu Nenadu Đorđeviću. On je taj dio krajem 2007. godine za 24 miliona eura prodao Stanku Subotiću, čije je planove osujetila ekonomska kriza. Kako nije uspio da vrati kredit koji je uzeo od Prve banke, dio Havaja prešao je u vlasništvo banke, koja ni za tri pokušaja licitacije nije uspjela da proda kompleks od 7.000 kvadrata.

Početkom ove godine, kako su javili mediji, Subotić je uspio da vrati 15 miliona eura duga pa je ponovo postao valsnik tog dijela ostrva.

Ostrvo Sveti Nikola bilo je nedavno u centru medijske plaže zbog informacije da je više od 30 kapitalnih primjeraka jelena lopatara, koji su gotovo pola vijeka predstavljali simbol Havaja, ubijeno tokom protekle dvije godine, a postoji bojazan da u ovom jedinom prirodnom rezervatu te životinjske vrste u Crnoj Gori, nema više nijednog. Krivolovci i organizovani tajni noćni lov, učinili su svoje, a prelijepi jeleni, koji su bili potuno pripitomljeni, brutalno su ubijani. Svi su bili svjedoci da se jeleni više nijesu bojali čovjeka, pa su sami dolazili na poziv, u očekivanju da će im neko donijeti hranu, kako je to bilo decenijama. Osim jelenima, ostrvo je naseljeni i muflonima, fazanima, zečevima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik